Про майонези я можу говорити нескінченно. На просторах радянського часу він з’явився в 1936 році. А потім він з’явився в каталозі маслобойно-жирової промисловості в 1957 році вже з рецептурою, яка відрізнялася з 1936 року, але була незмінною десятки років поспіль. До складу входило рослинна олія 65,9%, сухий жовток 5%, цукор 1,5%, сіль 1,3%, а також гірчиця, сухе молоко, сода, оцет і вода.
Це той класичний Провансаль, який був незмінним до кінця 80х років. Зараз майже кожен виробник робить його за своєю рецептурою. Скільки майонезів ми продегустували – навіть не можу згадати), різні країни, різні бренди та пакування, їх було дуже багато. Але виникло бажання зробити свій вдалий майонез, на наш погляд. Із збалансованим присмаком оцету, з пряним присмаком гірчиці, але не перекриваючи вершковий смак олії з яєчним жовтком. З приємним жовтувато-гірчичним кольором, з правильною консистенцією.
Нам здається у нас вийшло, хочемо щоб ви скуштували наш майонез і поділилися вашими враженнями!